Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Ελλάδας, Δημήτρης Σταθόπουλος, μίλησε στο Reader.gr για τις 18 περιοχές της Αττικής που ανησυχούν την Πυροσβεστική για πιθανές πυρκαγιές. Αυτές οι περιοχές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας και σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να υπάρξει ανυπολόγιστο κόστος. Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε πως «αυτά τα 18 σημεία καθορίστηκαν μετά από μια μεγάλη μελέτη που έγινε και σύμφωνα με κάποιους δείκτες. Οι δείκτες αυτοί περιλαμβάνουν πόσο κοντά υπάρχει αστικός ιστός, τη δασική περιοχή, το οδικό δίκτυο, τη μορφολογία του εδάφους και κατά πόσο δύσκολη είναι απομάκρυνση των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς».

Διαβάστε ακόμη: Κερατέα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά - Εκκενώθηκαν σπίτια σε οικισμό

Ποιες ενέργειες γίνονται

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να γίνει η συλλογή και καθαρισμός των ξερών κλαδιών και των χόρτων που δεν έχουν ακόμα μαζευτεί. Αυτό θα γίνει άμεσα και μάλιστα όπου δε θα μπορούν οι δήμοι να πάνε, θα γίνονται αναθέσεις σε εργολάβους ώστε να συλλεχθούν, καθώς αποτελούν έναν κίνδυνο και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα βοηθήσουν τις φλόγες να επεκταθούν πιο εύκολα». Να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορονοϊού διαδραμάτισε και αυτή ρόλο στο να μαζευτούν συσσωρευτούν ξερά χόρτα καθώς σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, πολλοί συμπολίτες μας δεν πήγαν στις εξοχικές τους κατοικίες να καθαρίσουν τα χόρτα και τώρα που έχει γίνει το άνοιγμα έχουν ξεκινήσει όλοι μαζί τις εργασίες. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλέον μεγάλη συσσώρευση "εύφλεκτων υλικών"» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Καταλήγοντας ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν. Βέβαια, αντιμετωπίζουμε και πολλές δυσκολίες όπως ο αέρας που είναι καθοριστικής σημασίας. Ως παράδειγμα μπορούμε να δώσουμε την τελευταία μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Έλληνας πυροσβέστης θα κάνει πάντα το καθήκον του και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και θα προσφέρουμε το καλύτερο του εαυτού μας».

Οι 18 περιοχές που ανησυχούν τις Αρχές

Οι 18 περιοχές της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας είναι:

  1. Κάτω Ποσειδωνία – Δήμος Λαυρεωτικής
  2. Διόνυσος Κερατέας – Δήμος Λαυρεωτικής
  3. Αυλάκι – Δήμος Μαρκοπούλου
  4. Χαμολιά – Δήμος Μαρκοπούλου
  5. Αγία Κυριακή – Αγία Τριάδα – Δήμος Σπάτων/Αρτέμιδας και Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
  6. Καλλιτεχνούπολη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
  7. Διώνη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
  8. Αγιος Ανδρέας – Δήμος Μαραθώνα
  9. Σχινιάς – Δικαστικά – Δήμος Μαραθώνα
  10. Δροσιά – Διόνυσος – Εκάλη – Δήμος Διονύσου και Δήμος Κηφισιάς
  11. Πανόραμα Αγίων Αποστόλων – Δήμος Ωρωπού
  12. Βλαστός Καλάμου – Δήμος Ωρωπού
  13. Ιπποκράτειος Πολιτεία – Δήμος Ωρωπού
  14. Θρακομακεδόνες – Δήμος Αχαρνών
  15. Αγία Σωτηρία, Οικισμός ΤΙΤΑΝ – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
  16. ‘Αγιος Νεκτάριος Βιλίων – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
  17. Πόρτο Γερμενό – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
  18. Περιστέρια – Δήμος Σαλαμίνας
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA