ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/05/2021 20:26

Μένιος Φουρθιώτης: Δικαιούται συνδρομητική τηλεόραση και ειδική διατροφή στη φυλακή, δηλώνει η Νικολάου

Για «κακόβουλα» και «άκρως απροσανατολιστικά δημοσιεύματα» που αφορούν «δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση» του Μένιου Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Μένιος Φουρθιώτης: Δικαιούται συνδρομητική τηλεόραση και ειδική διατροφή στη φυλακή, δηλώνει η Νικολάου
Ο Μένιος Φουρθιώτης στα δικαστήρια (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για «κακόβουλα» και «άκρως απροσανατολιστικά δημοσιεύματα» που αφορούν «δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση» του Μένιου Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Η κυρία Νικολάου υποστηρίζει πως «η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό» και η δαπάνη καλύπτεται από τους κρατούμενους. Σύμφωνα με την κυρία Νικολάου, στις φυλακές Κορυδαλλού 400 κρατούμενοι βλέπουν συνδρομητικά κανάλια.

Διαβάστε ακόμη: Μένιος Φουρθιώτης: Ειδική διατροφή και συνδρομητική τηλεόραση στο κελί του

Όσον αφορά την ειδική διατροφή που θα λαμβάνει από εδώ και στο εξής ο Μένιος Φουρθιώτης, η κυρία Νικολάου αναφέρει πως «για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο» και οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται από τους κρατούμενους.

Η ανακοίνωση της Σοφίας Νικολάου:

«Με αφορμή κακόβουλα και άκρως αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του προφυλακισμένου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, κ. Μαίνανδρο (Μένιου) Φουρθιώτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει τα εξής:

Η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό. Συγκεκριμένα:

Το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου.

Η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.

Επειτα από αίτημα που υπέβαλε ο κρατούμενος, κ. Φουρθιώτης, το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης ενέκρινε στις 25/5, την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του. Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού διαθέτουν εξοπλισμό και έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δορυφορικά κανάλια περί τους 400 κρατούμενους.

Αναφορικά με την ειδική διατροφή που λαμβάνει ο κρατούμενος κ. Φουρθιώτης τονίζονται τα εξής:

Το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού αναφέρει ότι για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο.

Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης.

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο.

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων είναι ανυπόστατα και παρελκυστικά.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι διευθύνσεις των φυλακών μεριμνούν για την ισότιμη μεταχείριση των κρατουμένων και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ