Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη χρήση της μάσκας ως μέτρο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι «από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση».

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μόσιαλος: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

«Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  αντιπαραβάλλοντας ωστόσο ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, ενέχεται κίνδυνος.

Αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα που έχει επιμεληθεί για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο κ. Τζανάκης επισήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη καθώς ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40% όσον αφορά τους διασωληνωμένους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου τέλος Ιουνίου θα βρισκόμαστε στα επίπεδα που ήμασταν στα μέσα του Ιανουαρίου. «Η πρόβλεψη μας από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο δείχνει ότι θα βρεθούμε περίπου εκεί που ξεκινήσαμε τέλος Ιουνίου προς τα μέσα Ιουλίου» είπε συγκεκριμένα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA