Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρση lockdown: Ανοίγουν 31 Μαΐου τα γυμναστήρια - Ολα τα μέτρα για εργαζόμενους

Με συγκεκριμένα μέτρα επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, τα γυμναστήρια - Ολα τα μέτρα που πρέπει να τηρούν εργαζόμενοι και αθλούμενοι - Το «καμπανάκι» Χαρδαλιά για τη μουσική στην εστίαση

(πηγή: pixabay)
(πηγή: pixabay)

Από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ανοίγουν ξανά τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα 5x5 και μπάσκετ, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλύτερη σε σχέση με τα στοιχεία για τον κορονοϊό που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι πήραν την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια - έπειτα από αρκετούς μήνες – με συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρούν αθλούμενοι και εργαζόμενοι. Γι' αυτό και το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο που θα προσέρχονται οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια.

Διαβάστε ακόμη: Τζανάκης: Χωρίς επιδημιολογική βάση το να φοράς μάσκα όταν περπατάς

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στα γυμναστήρια

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα, είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Ολα τα μέτρα που αποφάσισαν οι ειδικοί

  • Η τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 20% του προσωπικού.
  • Χρήση γηπέδων 5x5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθριους χώρους από τις 31/05 από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνον με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.
  • Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.
  • Επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια από 31 Μαΐου με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.
  • Εκλογές αιρετών εκπροσώπων θα γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Γάμοι και δεξιώσεις χωρίς μουσική

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων δεν έδωσε το πράσινο φως για τη μουσική στην εστίαση αλλά και σε ειδικές τελετές, όπως γάμοι και δεξιώσεις, υπό το φόβο μιας νέας διασποράς του κορονοϊού. Για το θέμα αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε την Παρασκευή σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει ότι οι εστιάτορες ετοιμάζουν «αντάρτικο» ως προς το θέμα αυτό.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τόνισε πως δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης αλλά το λένε έρευνες και επιδημιολόγοι, «διότι η μουσική μας αναγκάζει να μιλάμε πιο δυνατά». «Λογικές "αντάρτικου" είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι θα εφαρμοστούν», τόνισε. Όπως εξήγησε, «η μουσική προφανώς δεν κολλάει, αλλά αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού».

Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, καθώς η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι (άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα), χορό και αλκοόλ. Ανέφερε, επίσης, πως η μουσική θα επανέλθει ανάλογα με την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#γυμναστήρια #Μέτρα #Μάσκες #Lockdown #Κορονοϊός #Νίκος Χαρδαλιάς

Best of Internet