ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/05/2021 12:28

Κρήτη: «Nα μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους» - Τι έγραψε ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας, που έχασε τη ζωή της έπειτα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Κρήτη: «Nα μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους» - Τι έγραψε ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca
Κρήτη: «Nα μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους» - Τι έγραψε ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο AstraZeneca
Ανάγνωση:

Eγκεφαλικά νεκρή είναι η 44χρονη γυναίκα από την Κρήτη, η οποία εμφάνισε το σύνδρομο VITT - θρόμβωση και θρομβοπενία - έπειτα από τον εμβολιασμό της ενάντια στον κορονοϊό με AstraZeneca στις 6 Μαΐου. Με ανακοίνωσή του, ο σύζυγός της καταγγέλλει την πολιτεία, καθώς «παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα» επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη - Είχε κάνει το εμβόλιο AstraZeneca

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της ΑstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει», σημειώνει ο Μάριος Κρυοβρυσανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια θανάτου της 44χρονης, αλλά και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

H ανακοίνωση του συζύγου της 44χρονης

Η ανακοίνωση του Μάριου Κρυοβρυσανάκη, όπως δημοσιεύτηκε στο zarpanews.gr:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το ΑstraΖeneca.

Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρημασι πειθομενοι, ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της ΑstraΖeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του Παγνη.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Μάριος Κρυοβρυσανάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΡΗΤΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENECA ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ