Μενού
  • Α-
  • Α+

Εγκεφαλικά νεκρή είναι η 44χρονη γυναίκα από την Κρήτη, η οποία εμφάνισε το σύνδρομο VITT - θρόμβωση και θρομβοπενία - έπειτα από τον εμβολιασμό της ενάντια στον κορονοϊό με AstraZeneca στις 6 Μαΐου. Σύμφωνα με την οικογένειά της 44χρονης, οι γιατροί τους ανακοίνωσαν πλέον θα προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή της.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Pfizer: Παρέχει επαρκή προστασία στους καρκινοπαθείς

Η γυναίκα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τον σύζυγό της να δηλώνει συντετριμμένος, περίπου μία εβδομάδα πριν, πως «τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία».

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά ημέρες έπειτα από την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στις 12 Μαΐου στο «Bενιζέλειο», όπου και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική Κλινική, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της. Στη συνέχεια, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, και στις 20 Μαΐου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA