Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιάννης Λαγός: Πήρε μέρος σε επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο από τη φυλακή – Τον διέκοψε ο πρόεδρος

«Άκυρο» από τον πρόεδρο της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία συζητούσε για τον προϋπολογισμό «έφαγε» ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, καθώς μιλούσε για άσχετα θέματα

Ο Γιάννης Λαγός (Πηγή: Eurokinissi)
Ο Γιάννης Λαγός (Πηγή: Eurokinissi)

Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής και να έχει κάποια προνόμια, όπως το να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης σε επιτροπές και ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται.

Διαβάστε ακόμη: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία Βορίδη για τη Χρυσή Αυγή - Τι προβλέπει

Στη συζήτηση λοιπόν για στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στη λίστα με τους ομιλητές πήρε τον λόγο και άρχισε ν’ αναφέρεται σε διάφορα άσχετα θέματα, μιλώντας αρχικά στην κλιματική αλλαγή και κάνοντας λόγο για ένα «ακόμα όπλο προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι λαοί, τα φτωχότερα και πιο αδύναμα κράτη», ενώ στην τοποθέτησή του συμπεριέλαβε «τη νέα τάξη πραγμάτων», τους «λαθρομετανάστες», αλλά και την «τρομοκρατία του κορονοϊού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επειδή η σύνδεση κοβόταν, ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει επειδή μιλάει «από φυλακές υψίστης ασφαλείας», υποστηρίζοντας ότι «έχει μπει φυλακή για τις ιδέες του». Όπως ήταν φυσικό αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ο πρόεδρου της επιτροπής, ο οποίος συνεχώς του επεσήμαινε ότι ήταν εκτός θέματος και ότι το θέμα συζήτησης στην επιτροπή είναι «οι είναι ιδίοι πόροι». Τελικά αφού ο Γιάννης Λαγός συνέχισε να λέει τα δικά του και να είναι εκτός θέματος, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να κλείσει τη σύνδεση.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γιάννης Λαγός #Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο #Χρυσή Αυγή