Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αντάρτικο» από τον φαρμακευτικό σύλλογο Αχαΐας, ο οποίος στη Γενική του Συνέλευση αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής του νομού.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου το θέμα τέθηκε στη Γενική Συνέλευση, ως προς το αν θα συνεχιστεί η δωρεάν διάθεση των self test μετά και τις 6 Ιουνίου, «με δεδομένες τις συνθήκες διακίνησης των δωρεάν self test και τη λήξη του μνημονίου συνεργασίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Υπουργείου».

Διαβάστε ακόμη: Self test: Δωρεάν για τους 18 έως 30 ετών - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Η πρόταση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ήταν να σταματήσει η αναπλήρωση αποθέματος από τις 4 Ιουνίου και από τις 7 Ιουνίου η διάθεση self test μέχρι εξαντλήσεως των όποιων αποθεμάτων. Ψήφισαν 103 υπέρ και 2 κατά. «Κατά συνέπεια από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου σταματά στην Αχαΐα η διάθεση δωρεάν self test (μέχρι εξαντλήσεως τυχόν αποθεμάτων ενώ ψηφίστηκε και η δημιουργία αφίσας που θα μπει στις προθήκες των φαρμακείων για την ενημέρωση του κοινού», καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

Την Κυριακή λήγει το μνημόνιο συνεργασίας των φαρμακείων με την κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν τεστ κι όπως τονίζεται από την πλευρά των φαρμακοποιών «είναι πολύ μεγάλος ο όγκος εργασίας που χάνεται από τα φαρμακεία για τη διάθεση των self test» κι έτσι ελήφθη η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ανδρέα Σοφιανόπουλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA