Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκαοκτώ διαμπερή τραύματα από Καλάσνικοφ και πολλαπλές κακώσεις βρήκε ο ιατροδικαστής στο σώμα του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR, βρέθηκαν 14 κάλυκες, καθώς μια σφαίρα μπορεί να προκαλέσει περισσότερα από ένα τραύματα. Ο πυγμάχος είχε και τραύματα στο πίσω μέρος του σώματος, κάτι που σημαίνει ότι ενώ έπεφτε νεκρός, συνέχισαν να του ρίχνουν.

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: Εκτέλεση μακριά από κάμερες ασφαλείας - Πού στρέφονται οι έρευνες 

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο 39χρονος ήταν αθλητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Το 2018 είχε μεταγραφεί για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό αλλά τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε στις τάξεις του «τριφυλλιού». Παράλληλα, ο Τάσος Μπερδέσης είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του τον Σεπτέμβριο του 2017 στο ριάλιτι Survival Secret του Open, στο οποίο μάλιστα είχε αναδειχθεί νικητής.

Ήδη από το 2008 είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις εκβιασμών κυρίως στην περιοχή της Πάτρας. Βέβαια ο ίδιος αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή του με «σκοτεινά» κυκλώματα, αν και για ένα διάστημα βρέθηκε στη φυλακή. Μάλιστα το όνομά του έχει εμπλακεί και σε υποθέσεις εκβιασμών σε βαλκανική χώρα, με τον ίδιο πάντως να διαφεύγει της σύλληψης. 

Το όνομά του ήταν στη λίστα με τα 500 ονόματα της Greek Mafia

Στη λίστα με τα ονόματα της Greek Mafia, την οποία ενεχείρισε στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςυπήρχε το όνομα του Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε στη Βάρη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Στην έκθεση αυτή της ΕΛΑΣ, υπήρχαν «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, trafficking. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, σε αυτή, όσον αφορά στον εκτελεσθέντα πυγμάχο, γινόταν εκτενής αναφορά σε υπόθεση του 2015, όταν είχε συλληφθεί μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε τη νύχτα.

Για τη υπόθεση αυτή ο Μπερδέσης είχε αθωωθεί, ωστόσο ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Από το 2017, μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί 17 εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου» και όπως όλα δείχνουν, έχει χρησιμοποιηθεί 14 φορές το πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, με το οποίο μάλιστα εχουν εκτελέσει και γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα αυτή είχε παραδοθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής στις 19 Μαΐου.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA