Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία μελέτη, η οποία περιλαμβάνει την εξέλιξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, περιλαμβάνεται στο φάκελο που παρέδωσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης

Διαβάστε ακόμηΘέατρο «Εμπρός»: Εκκενώθηκε από την αστυνομία - Οι πρώτες φωτογραφίες

Ο φάκελος περιλαμβάνει μία αναλυτική καταγραφή αυτού που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «αθηναϊκή νύχτα», με ονόματα και διευθύνσεις, αρχής γενομένης από την εξάρθρωση της επονομαζόμενης «Greek mafia», μέχρι και σήμερα. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ονόματα 500 σκληρών ποινικών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένως από την Αστυνομία για πληθώρα αδικημάτων. «Συμβόλαια θανάτου», εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, trafficking κ.ά. αδικήματα είναι αυτά, τα οποία οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλεξαν, ανέλυσαν και παρουσίασαν στη συγκεκριμένη έρευνα. 

Από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει διασύνδεση εγκληματικών ομάδων, αλλά και προσώπων που τα τελευταία 10 χρόνια (σ.σ. κάποιοι πολύ περισσότερο) πρωταγωνιστούν σε αυτό που αποκαλούμε «αθηναϊκή νύχτα» και έχει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτιμά ότι θα διευκολυνθεί το έργο της Δικαιοσύνης και θα υπάρξει καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολύ μεγάλες διαστάσεις. 

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι αίσθηση προκαλούν οι αναφορές που υπάρχουν σε «συμβόλαια θανάτου», τόσο όσον αφορά τους πιθανούς ηθικούς αυτουργούς όσο και τους εκτελεστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA