Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς λίγο πριν την έναρξη χειρουργείου το περασμένο Σάββατο, αναισθησιολόγος που δεν έχει εμβολιαστεί βρέθηκε θετική σε κορονοϊό. Η αναισθησιολόγος απομακρύνθηκε και μπήκε σε καραντίνα ενώ «πάγωσαν» όλες οι τακτικές χειρουργικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - «Σπάει» στα δύο η ηλικιακή ομάδα των 18 – 29: Από την επόμενη εβδομάδα διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ποσοστά εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού, τόσο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του υγειονομικού προσωπικού.

Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, έναντι 88% των συναδέλφων τους στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί μόνον το 63%. Ακόμη και αυτό το 18% των γιατρών που δεν έχει εμβολιαστεί παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα, κάτι που αποδεικνύει και το περιστατικό στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA