Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός -με όλα τα εμβόλια- στην ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, για την πορεία της πανδημίας και εξήγησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμα: «Σπάει» στα δύο η ηλικιακή ομάδα των 18 – 29: Από την επόμενη εβδομάδα διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Συγκεκριμένα, οι άνω των 18 θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών. Ερωτηθείς ο κ. Κικίλιας σχετικά με νέες μελέτες που βλέπουν το φως και αφορούν την ασφάλεια των εμβολίων, τόνισε ότι μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα, σε μικρό χρόνο, κατάφερε να παράξει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μιλώντας για μια ακόμη φορά για τις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πριν από την έναρξη του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Όπως εξήγησε, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Μάλιστα ανέφερε, ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Στο 20,39% οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας «όλες οι περιοχές παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή και μείωση στα κρούσματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία.

Από την αρχή έχουν γίνει 5.751.115 εμβολιασμοί. Οι 3.728.695 είναι με μία δόση, ποσοστό 35,51% και οι 2.137.768 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό 20,39%.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σταθερά πλέον γίνονται στη χώρα μας πάνω από 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ότι «σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει».

Σε ερώτηση για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας από εμβόλια Pfizer στο Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας είπε: «Δεν επηρεάζεται το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Έχουμε δει τις μελέτες, όπως και πολλές άλλες διεθνείς εκθέσεις. Το Ισραήλ έδωσε έγκριση για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15, ενώ εμβολιάζονται από τα 16 και πάνω με αυτό το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μπόρεσε να παράξει εγκεκριμένα και πιστοποιημένα εμβόλια και κυρίως ελεγμένα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA