Μενού
  • Α-
  • Α+

Περί τα μέσα Ιουνίου θα σταματήσει η υποχρέωση διεξαγωγής self test για τον κορονοϊό από όσους έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυρία Ράπτη απάντησε ότι «αυτό θα εξεταστεί άμεσα» με πληροφορίες να θέτουν την αλλαγή αυτή για τις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Οδηγίες σχετικά με self test και rapid test από τον ΕΟΦ

Στο μεταξύ, παραμένει η υποχρέωση της διεξαγωγής self test από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα μπορέσουν να τα προμηθευτούν εκ νέου από τα φαρμακεία την ερχόμενη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορoνοϊό (self-test) διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση των εργαζομένων στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Η προμήθεια των self test γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA