Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Lockdown: Παραμένει μέχρι και και τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Μέχρι και τα μέσα Ιουνίου τουλάχιστον θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύκτα, ένα από τα τελευταία εν ισχύ μέτρα του lockdown, σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην οικονομία.

Παραμένει η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (πηγή: eurokinissi)
Παραμένει η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (πηγή: eurokinissi)

Μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, τουλάχιστον θα παραμείνει η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όπως τόνισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, για την ώρα δεν πρόκειται να ανοίξει η κουβέντα για την άρση ενός από τα τελευταία μέτρα του lockdown στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Η Αστυπάλαια ανοίγει τον δρόμο και για άλλες πράσινες επενδύσεις στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα η κ. Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 ως και τις 05:00 σημείωσε πως: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον ιό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επί της παρούσης δεν έχω κάτι καινούριο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

«Σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης η οικονομία»

Όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως «όπως ήδη γίνεται αντιληπτό σε όλους, η οικονομία μπαίνει σταδιακά σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει, σειρά διεθνών εκθέσεων, όπως η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας. Υπογραμμίζεται ότι τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν ως μοχλοί αύξησης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Και προεξοφλείται ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμη ισχυρότερη το 2022. Παρέχεται δηλαδή ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και τις προοπτικές της οικονομίας».

Συνεχίζοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη τόνισε ότι «απόδειξη εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της οικονομίας μας, αλλά και στίγμα του δρόμου που επέλεξε η κυβέρνηση απέναντι στην κλιματική αλλαγή αποτελεί και το σύνθετο έργο που δρομολογείται στην Αστυπάλαια. Πρόκειται -όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια πύλη προς ένα πιο καθαρό, πιο πράσινο, πιο αειφόρο κόσμο. Ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό γρανάζι στη συλλογική μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένα πρότζεκτ που θα μας προσφέρει γνώσεις και διδάγματα, που μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά σε μεγαλύτερη κλίμακα στην χώρα μας και όχι μόνο. Ένα υπόδειγμα που μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας και σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Lockdown #Απαγόρευση κυκλοφορίας