Τους τρόπους που θα επισκεφθούν οι τουρίστες τη χώρα μας για διακοπές - δεδομένης της πανδημίας του κορονοϊού - εξετάζει η κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI θέτουν ως βασικό ζητούμενο να γίνονται PCR τεστ στα νησιά, καθώς ένας μεγάλος αριθμός τουριστών (που δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού) αναμένεται να επισκεφθεί για τις διακοπές τα ελληνικά νησιά, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι τουρίστες για να επιστρέψουν στις χώρες τους θα πρέπει να έχουν κάνει PCR τεστ 72 ωρών. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό και η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Rapid και τεστ αναπνοής
Η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.
- Πέθανε η «κυρά» Ρηνιώ στα 107: «Ήταν μια σπαθάτη γυναίκα» - Το συγκινητικό αντίο
- Έξαλλη η Τούνη με την απεργία ταξί: «Περπατάω με τα τακουνάκια μου όλο το κέντρο»
- «Δεν είναι ο άντρας που έδειχνε»: Η γυναίκα που πιάστηκε από την kiss cam στους Coldplay αποκαλύπτει
- Μηνύματα σοκ σε ομαδική συνομιλία μετά τη δολοφονία στην Καλαμαριά: «Μακάρι να πεθάνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.