ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/06/2021 07:20

Self test: 3 για κάθε εργαζόμενο από Δευτέρα 7 Ιουνίου - Τι αλλάζει στη διαδικασία

Τρία self test για τον κορονοϊό θα μπορεί να προμηθευτεί ο κάθε εργαζόμενος -είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα- από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου - Για ποιες εβδομάδες αφορούν

Self test: 3 για κάθε εργαζόμενο από Δευτέρα 7 Ιουνίου - Τι αλλάζει στη διαδικασία
Self test (πηγή: Getty Images)
Ανάγνωση:

Τρία δωρεάν self test για τον κορονοϊό θα μπορούν να προμηθεύονται από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από 7/6 έως 13/6, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτά τα τρία self test αφορούν τις εβδομάδες από 7 έως 13 Ιουνίου, 14 έως 21 Ιουνίου και 21 έως 27 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Οδηγίες σχετικά με self test και rapid test από τον ΕΟΦ

Όπως διευκρίνισε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργαζόμενος απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια, κ.ά., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν από την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στο συμφωνημένο στην ατομική του/της σύμβαση τόπο εργασίας.

Για την εβδομάδα όμως από 7 έως 13 Ιουνίου, κατ' εξαίρεση, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του self test μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι προμηθεύονται τα self test δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τι ισχύει για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες

Οι υποψήφιοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν περιθώριο μέχρι σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία δύο self test.

Οι υποψήφιοι για τις πανελλήνιες εξετάσεις και το προσωπικό, θα δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να έχουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο. Οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν επίσης να προσέρχονται με βεβαίωση αρνητικού PCR ή rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
SELF TEST ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ