Μενού
  • Α-
  • Α+

H πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 88-90% στις εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ηλικιωμένοι, ένα 8-9% είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και μόνο ένα 2-3% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά πιθανόν με ήδη βεβαρυμμένη υγεία. Τα στοιχεία αυτά αφορούν την περίοδο 12 Απριλίου με 2 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Αγρίνιο: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου μετά το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας

Το Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 932 νέα κρούσματα, 35 θανάτους και 416 διασωληνωμένους, δηλαδή 29 λιγότερους από χτες. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση αποκλιμακώνεται. Σημαντικό στοιχείο είναι και ο δείκτης θετικότητας που έπεσε στο 1,87% μετά από τόσο καιρό που ήταν γύρω στο 3%.

Γεωργιάδης: Αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν...

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως "αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα". Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα στη Σάμο όπου ανεστάλη προσωρινά το πρόγραμμα Γαλάζια Ελευθερία στο νησί, λόγω χαμηλής προσέλευσης, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κάτοικους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όλη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός.

Έπεσαν σε τριψήφιο αριθμό τα ημερήσια κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είναι 932, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκαν 35 θάνατοι, ενώ 416 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.253 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πλημμυρίζουν» από κόσμο οι δρόμοι

Εστιατόρια και μπαρ έχουν κλείσει από τις 00:30, λόγω του μοναδικού μέτρου που βρίσκεται σε εφαρμογή στην χώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι πολίτες όμως, παραμένουν στους δρόμους, αρκετοί με ένα ποτό στο χέρι. Δίχως μάσκες και δίχως να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Όταν τα νυχτερινά μαγαζιά κλείνουν, στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας στήνονται ξέφρενα πάρτι. Εικόνες που θυμίζουν προ κορονοϊού εποχή.  Στα μέσα Ιουνίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση για αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ή την άρση του μέτρου, καθώς αναμένεται από τον Ιούλιο το κύμα των τουριστών.

    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA