Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαντήσεις (και) στη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη «ψάχνουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά τις επτά συλλήψεις (σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο) για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του, Χριστίνας Κ., καθώς θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται. 

Διαβάστε ακόμη: Ζάκυνθος: 6 οι συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη - Ανάμεσά τους και σωματοφύλακας εφοπλιστή

Άλλωστε και τον Ιούνιο του 2020 το «συμβόλαιο θανάτου» αφορούσε τον επιχειρηματία και όχι τη σύζυγό του, η οποία όμως δέχτηκε τα θανάσιμα πυρά των δύο εκτελεστών. Πρόσωπο - κλειδί θεωρείται και στις δύο περιπτώσεις ο απότακτος αστυνομικός, τον οποίο ο Ντίμης Κορφιάτης είχε υποδείξει στις καταθέσεις του ήδη από το Δεκέμβριο του 2020, ενώ παλιότερα έχει αναφερθεί σε στοιχεία που είχε για την εμπλοκή του σε υπόθεση αρπαγής 300.000 ευρώ από επιχειρηματία της Ζακύνθου. 

Όσον αφορά τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους ξεχωρίζει η περίπτωση ενός σωματοφύλακα που εργάζεται σε εφοπλιστή, ενώ αστυνομικές πήγες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα και ρόλοι στην εγκληματική ενέργεια. Εντός της ημέρας είναι πιθανό να έχουμε και επίσημες ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Τι είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2020

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν ο Ντίμης Κορφιάτης είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των εκτελεστών, ωστόσο, παρότι τραυματίστηκε βαριά διέφυγε τον κίνδυνο. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερή η 37χρονη, επίσης επιχειρηματίας, σύζυγός του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκτελεστών, που είχαν ντυθεί με στολές που προσομοίαζαν στις αστυνομικές.

Σημειώνεται πως το θύμα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για τη «μαφία της Ζακύνθου» και για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ φέρεται να είχε πει ότι γνωρίζει πως μετά απ’ αυτό θα τον σκοτώσουν. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές που αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης είχε εντοπιστεί στην περιοχή Πόρτο Ρόμα στο Βασιλικό ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να φύγουν από το νησί. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να ρυμουλκηθεί το σκάφος και να γίνει η ανέλκυσή του λίγο αργότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA