Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξι συλλήψεις έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κ. τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο από πληρωμένους εκτελεστές που στόχο όμως είχαν το σύζυγό της Ντίμη Κ. (σ.σ. ο οποίος δολοφονήθηκε και αυτός έναν χρόνο αργότερα). Τρεις συλλήψεις έχουν γίνει στο νησί, δυο στην Αθήνα και μια στον Πύργο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας απότακτος αστυνομικός και ο σωματοφύλακας ενός εφοπλιστή. Πρόκειται για πρόσωπα που κατά βάση είχε υποδείξει στην κατάθεση που είχε δώσει τότε ο σύζυγός της.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Ζάκυνθο: «Γάζωσαν» με 19 σφαίρες τον 54χρονο – Το μοιραίο τραύμα που τον σκότωσε

Αρχικά είχαν γίνει γνωστές τρεις συλλήψεις και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά με σκάφος του Λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.: «βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου για την εξιχνίαση της δολοφονίας και του βαρύτατου τραυματισμού" της 37χρονης και του 53χρονου τότε συζύγου της, τον Ιούνιο του 2020 Να θυμίσουμε ότι η 37χρονη είχε πέσει νεκρή σε ενέδρα που έστησαν δύο εκτελεστές, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν ρούχα τα οποία προσομοίαζαν σε αστυνομικές στολές. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις».

Η μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία είχε γίνει λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της 6ης Μαΐου, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο (σ.σ. ασημί με φιμέ τζάμια) σταμάτησε έξω από το κατάστημα που βρίσκονταν ο 54χρονος και ο συνοδηγός πυροβόλησε τουλάχιστον 15 φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov. Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα βρέθηκε φλεγόμενο στην περιοχή Αμπελόκηποι Ζακύνθου, ενώ οι εκτελεστές είχαν αφήσει μέσα και το όπλο. Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι δράστες διέφυγαν από το νησί αμέσως, πιθανότατα με κάποιο σκάφος από τη νότια πλευρά της Ζακύνθου.

Τι είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2020

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν ο Ντίμης Κορφιάτης είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των εκτελεστών, ωστόσο, παρότι τραυματίστηκε βαριά διέφυγε τον κίνδυνο. Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερή η 37χρονη, επίσης επιχειρηματίας, σύζυγός του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκτελεστών, που είχαν ντυθεί με στολές που προσομοίαζαν στις αστυνομικές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το θύμα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για τη «μαφία της Ζακύνθου» και για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ φέρεται να είχε πει ότι γνωρίζει πως μετά απ’ αυτό θα τον σκοτώσουν. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές που αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 37χορνης είχε εντοπιστεί στην περιοχή Πόρτο Ρόμα στο Βασιλικό ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να φύγουν από το νησί. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να ρυμουλκηθεί το σκάφος και να γίνει η ανέλκυσή του λίγο αργότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA