Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Προσωπική άποψη αξιωματούχου να μην χορηγείται το AstraZeneca στους άνω των 60 ετών, λέει ο Τζανάκης

«Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών», σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στη δήλωση αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ουρά πολιτών έξω από το εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι (Πηγή: Eurokinissi)
Ουρά πολιτών έξω από το εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι (Πηγή: Eurokinissi)

«Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών», σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφερόμενος στη δήλωση αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Διαβάστε ακόμη: Να μη γίνεται το AstraΖeneca στους άνω των 60 ετών λέει αξιωματούχος του ΕΜΑ

Ερωτηθείς για τη δήλωση του αξιωματούχου, Μάρκο Καβαλιέρι, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Τζανάκης τόνισε στον ΑΝΤ1 πως πρόκειται για προσωπική άποψη και όχι για θέση του ΕΜΑ. «Σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Μονοψήφιος αριθμός θανάτων

«Τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Αρχίζουν και δουλεύουν οι εμβολιασμοί των δραστήριων κοινωνικά και επαγγελματικά ανθρώπων μεταξύ 30 και 50 ετών που έχουν μπει στον χορό των εμβολιασμών. Αυτό έδωσε το τελικό χτύπημα στους πανδημικούς δείκτες και ελπίζουμε να συνεχιστεί», είπε ο κ. Τζανάκης.

Προέβλεψε δε ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς. «Οι θάνατοι έχουν μειωθεί πολύ. Είναι ο τελευταίος δείκτης που υποχωρεί. Και είναι λογικό αυτό. Έχει συμβεί σε όλα τα κύματα και θα συμβεί και τώρα. Υποθέτουμε όμως, πως προς τις αρχές με μέσα Ιουλίου, θα δούμε ίσως και μονοψήφιους αριθμούς», σημείωσε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εμβολιασμός #Εμβόλιο #AstraZeneca

Best of Internet