ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2021 18:16

Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 18 - 24 από τις 16 Ιουνίου

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου γίνονται διαθέσιμα όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για όσους ανήκουν στις ηλικίες 18-24 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 18 - 24 από τις 16 Ιουνίου
Έφηβη κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού (πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Διαθέσιμα γίνονται όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους νέους 18-24 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβολιαστικά σκευάσματα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε επίσης πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει ήδη 93.000 πολίτες.

Εμβόλιο AstraZeneca: Τέλος για τους κάτω των 60 ετών - «Ναι» στη δεύτερη δόση

Πλήρης επιβεβαίωση του Reader.gr καθώς η Επιτροπή Εμβολιασμού προχώρησε στη σύσταση να μπει τέλος στο εμβόλιο με AstraZeneca για τα άτομα κάτω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Δευτέρας, 14 Ιουνίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, η δεύτερη δόση σε όσους έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο με AstraZeneca μπορεί να γίνει με το ίδιο εμβόλιο. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες, όπως θρομβώσεις.

Οσα ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου για το εμβόλιο της AstraZeneca: «Στην παρούσα φάση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση με AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην σημερινή ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην χώρα μας,τονίζοντας ότι οι συστάσεις μπορεί συνεχώς να επικαιροποιούνται.

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή Εμβολιασμού είχε αξιολογήσει πριν δύο μηνών την επιδημία του κορωνοιού και την πολύ σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων με θρομβοπενία από το AstraZeneca. Ο κίνδυνος μόλυνσης και θανάτου από Covid ήταν τότε συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο εμφάνισης των παρενεργειών από το εμβόλιο. Στην παρούσα φάση και καθώς η διασπορά του ιού έχει μειωθεί σημαντικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί του κινδύνου από τις παρενέργειες.

Ωστόσο, η ίδια επεσήμανε πως παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση, στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση. Η σύσταση αυτή μπορεί να αλλάξει και να προτιμηθεί ένα άλλο εμβόλιο μόνο σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων θρομβώσεων σε άτομα που έχουν κάνει την πρώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ