Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανελλήνιες 2021: Εξετάσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία σήμερα για τους μαθητές

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάζονται την Τετάρτη στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία για τις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021 (Πηγή: eurokinissi)
Πανελλήνιες εξετάσεις 2021 (Πηγή: eurokinissi)

Δεύτερη ημέρα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Σήμερα Τετάρτη (16/6) εξετάζονται στα Αρχαία (η ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Διαβάστε ακόμη: Self test: Τρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από 14 ως 19 Ιουνίου

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 πμ και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 πμ. Έχοντας πραγματοποιήσει, όπως και οι εκπαιδευτικοί αλλά και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, self test.

Αύριο, Πέμπτη (17/6), οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Πανελλήνιες 2021: Αγωγή από την Κεραμέως για την απεργία

Υπενθυμίζεται πως χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για τη διασφάλιση των Πανελληνίων Εξετάσεων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους. H απεργία κρίθηκε εν τέλει παράνομη και οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν κανονικά.

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΑΔΕΔΥ «απάντησε» στην αγωγή της υπουργού Παιδείας αναφέροντας: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πανελλήνιες εξετάσεις #Self Test #απεργία