Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά, που δεν μπορούν να ταξιδέψουν εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών. Αρκετοί ήταν οι επιβάτες που υποστήριξαν ότι ενημερώθηκαν πως σήμερα θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με πλοία και τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. 

Διαβάστε επίσης: Απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου: Πώς θα κινηθούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πλοία

«Το ξέραμε ότι έχει απεργία. Αλλά την προηγούμενη που είδαμε ότι είχε απεργία και την σταματήσανε, μπορούσε σήμερα να ακυρωθεί. Αλλά καλά κάνουνε, φαίνεται ότι οι άλλοι δεν ήταν μάγκες, αλλά αυτοί είναι. Και καλά κάνουν και κάνουν απεργία με αυτά που γίνονται. Εδώ θα καθίσω επίτηδες δεν θα πάω ούτε στη Σαντορίνη ούτε πουθενά θα κάτσω δίπλα τους!» είπε επιβάτης στον ANT1. 

«Εμείς θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και άλλη μέρα, μας πήρε η εταιρεία και μας είπε πως σήμερα το δρομολόγιο θα γίνει κανονικά. Εδώ οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο και εμείς εργαζόμενοι είμαστε. Δεν έχουμε βγάλει εισιτήριο. Η ταλαιπωρία αυτή είναι το κάτι άλλο. Έλεος!» είπε μία άλλη επιβάτης. «Είχαμε κλείσει εισιτήρια, η εταιρεία δεν παίρνει καμία ευθύνη, καλά κάνουν και κάνουν απεργία, μπράβο τους!», ανέφερε επιβάτης. 

«Δεν είχαμε ενημερωθεί, πήραμε τηλέφωνο επειδή είχε προκηρυχτεί απεργία και οι πλοιοκτήτριες εταιρείες έλεγαν πως τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά. Εμείς δεν τα βάζουμε με τον κόσμο που κάνει απεργία, τα βάζουμε με τους πλοιοκτήτες που δεν μας ενημερώνουν. Η εταιρεία και το κοστολόγιο υπάρχει. Παίρνεις ταξί και έρχεσαι γιατί δεν έχει ΜΜΜ. Εμείς δεν τα βάζουμε με τους απεργούς, εργαζόμενοι είμαστε όλοι και το νομοσχέδιο είναι σφαγείο», υποστήριξε ακόμα μία επιβάτης στο ΣΚΑΙ. 

https://www.youtube.com/watch?v=500YIWzCTug

«Ταλαιπωρία... Εγώ εισιτήριο δεν έχω. Είχα αφήσει το τηλέφωνό μου, με πήραν εχθές από την εταιρεία και μου είπαν πως το πλοίο θα ταξιδέψει κανονικά. Ταξίδευα για Πάρο. Γνώριζα ότι υπάρχει απεργία, είναι απίστευτη η ευθύνη της εταιρείας με την έννοια ότι πάει να το “χτυπήσει” αυτό που γίνεται και πήραν τηλέφωνο όσους ενδιαφέρονταν σήμερα», είπε επιβάτης στο OPEN. 

«Ήρθα να κόψω εισιτήρια. Πήραμε την εταιρεία και μας είπαν πως η απεργία δεν θα γίνει γιατί είναι παράνομη», ισχυρίστηκε επιβάτης, ενώ μία νεαρή είπε στην κάμερα «σε όλους τα ίδια είπαν, μας έφεραν εδώ χωρίς λόγο. Δεν έχω θέμα με τους ανθρώπους που είναι εδώ πέρα». «Εμείς δεν θα πάθουμε κάτι αν δεν πάμε σήμερα, καλά κάνουν οι άνθρωποι, εμείς γιατί είμαστε εδώ πέρα; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο παρά μόνο ότι βρισκόμαστε εδώ για να ασκήσουμε πίεση. Ας μας λέγανε πως θα ταξιδέψουμε αύριο. Δεν νομίζω να έχει κανείς τρομερό πρόβλημα», ανέφερε από την πλευρά της ακόμα μία επιβάτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA