Μενού
xrimatistirio
Χρηματιστήριο | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο 58χρονος Παύλος Παπαδόπουλος, πασίγνωστος στους επιχειρηματικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου στο Κουκάκι το απόγευμα της Τρίτης (15/06) την ώρα που έβγαινε από μισθωμένη κατοικία.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Τα τρία στοιχεία που οδήγησαν τον πιλότο στη ΓΑΔΑ

Γνωστός και ως «Paul», ο 58χρονος με καταγωγή από την Κύπρο, συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε βούλευμα από το 2020 για «πλαστογραφία που το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ», καθώς επίσης και δύο εντάλματα (σ.σ. από το 2018) που αφορά «πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ» και για «απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 120.000 ευρώ».

Επίσης, τον Ιανουάριο του 2019, είχε καταδικασθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς σε φυλάκιση 18 μηνών, ποινή για την οποία μέχρι σήμερα διέφευγε. Έτσι, μετά την σύλληψη του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εκτελέσεως ποινών και διατάχθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, καθώς και η επαναπροσαγωγή του ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Για τον 58χρονο Π.Π., υπήρχαν αναφορές εμπλοκής του στο σκάνδαλο της χρηματιστηριακής εταιρείας Avenir (πρώην Ζήνων), γι’ αυτό και είχε διαφύγει αρχικά στο εξωτερικό. Ωστόσο, επέστρεψε στη χώρα μας και τελικά βρέθηκε με χειροπέδες.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, χάρη σε μία ψευδή αύξηση κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν στην αγορά μετοχές αντίστοιχης αξίας, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA