Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις 4:05 έως τις 4:11 το πρωί της 11ης Μαΐου, η 20χρονη Καρολάιν πάλευε να κρατηθεί στην ζωή που εν τέλει της στέρησε ο 32χρονος σύζυγός της στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με το πόρισμά της ιατροδικαστού, η 20χρονη κοιμόταν όταν ο σύζυγός της προσπάθησε να της προκαλέσει ασφυξία. Ο πιλότος στην ομολογία του σοκάρει με την ωμή παραδοχή ότι η πρώτη του σκέψη ήταν να εξαφανίσει το πτώμα.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Ανατριχιαστική περιγραφή του πιλότου: «Όσο τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, τόσο την πίεζα»

Τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για όσα προηγήθηκαν της στυγνής δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς φέρεται να αποδομεί η κατάθεση της ιατροδικαστή, η οποία τόνισε ότι το θύμα κοιμόταν λίγο πριν τη δολοφονία του και ότι αποκλείεται ο 33χρονος να είχε λιποθυμήσει.

Τι δείχνουν το smartwatch και οι καρδιακοί παλμοί 

Η ιατροδικαστής σημειώνει πως ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. 

Στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το κινητό – βιομετρικό ρολόι (smartwatch) που φορούσε το θύμα το πήρε και το μετέφερε για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τα δεδομένα η ίδια εκτιμά τα ακόλουθα:

  • «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. 
  • Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. 
  • Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. 
  • Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. 
  • Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. 
  • Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι λέει, μεταξύ άλλων, πως δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά.

Η ιατροδικαστής υπογράμμισε πως αποκλείεται ο άντρας που εξέτασε, 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Ο Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε την Παρασκευή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον σε εισαγγελέα κι ανακριτή για να πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στην συμπληρωματική κατάθεσή του

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε την τελευταία συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν η δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αποσταλεί στις δικαστικές αρχές.

Ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος ρωτήθηκε εκ νέου από τους αστυνομικούς για τη στιγμή της δολοφονίας της 20χρονης.

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει.

» Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι.

» Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να τη συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Μεταφέρθηκε στη γυναικεία πτέρυγα

Την μεταφορά στην γυναικεία πτέρυγα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αποφάσισε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα ο πιλότος πέρασε τη δεύτερη νύχτα στον 7ο όροφο και όχι στον 11ο. Οι αξιωματικοί αποφάσισαν πως έπρεπε να κατέβει στον 7ο από τον 11ο όροφο, ενώ φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ήρεμος, ψύχραιμος και λιγομίλητος. Φέρεται να ρώτησε μόνο τα διαδικαστικά ως προς τα επισκεπτήρια και ζήτησε να πάρει τηλεκάρτα για να επικοινωνεί με τους δικηγόρους του και όχι μόνο.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μελετά τη δικογραφία και μιλά στο καρτοτηλέφωνο, ενώ συναντήθηκε με τον έναν εκ των δικηγόρων του τον Βασίλη Σπύρου. Το απόγευμα αναμένει επισκεπτήριο από τους οικείους του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA