Μενού
  • Α-
  • Α+

Την εκδοχή του δυστυχήματος, κι όχι της δολοφονίαςμέσα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, παρουσιάζει ουσιαστικά ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην προανακριτική απολογία του, λέγοντας ταυτόχρονα ότι σκέφτηκε να εξαφανίσει το άψυχο κορμί της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. "Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω" και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει» είπε. 

«Τιναζόταν. Το πρόσωπό της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου;» φέρεται να έχει πει και να έχει προσθέσει: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της». Μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη λέγοντας: «Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πληγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που τη στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται»

Τι είπε για το σκύλο

«Για να φανεί αληθοφανες έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί» είπε ακόμη ερωτηθείς για το γιατί κρέμασε το σκύλο της Καρολάιν. 

Απολογείται την Τρίτη 

Ο 32χρονος οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με... στρατό αστυνομικών στην Ευελπίδων και πήρε προθεσμία την Τρίτη για να απολογηθεί. Κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια, ο (μέχρι χθες λαλίστατος) 32χρονος παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους, δεν είπε ούτε μια λέξη. Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης. Στα δικαστήρια βρέθηκε και ο συνήγορος του πιλότου, Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορός εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος. 

Δείτε φωτογραφίες από την είσοδο του 32χρονου στα δικαστήρια της Ευελπίδων:

Ο εισαγγελέας αποφασίζει για την επιμέλεια του μωρού

Στα χέρια του εισαγγελέα ανηλίκων βρίσκεται η τύχη του μωρού της δολοφονημένης Καρολάιν από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της, τον 32χρονο πιλότο σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε στα χέρια του τη δικογραφία για τη δολοφονία της 20χρονης και βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα δύναται να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν Κράουτς, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και να καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα βρίσκεται στους γονείς του πιλότου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών αναμένεται να ληφθεί άμεσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA