Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονής, Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονός αναμένεται να δηλώσει μετανιωμένος και θα εστιάσει στην απουσία προμελέτης. Η υπερασπιτική του γραμμή σύμφωνα με το στάδιο της προανάκρισης αλλά και από όσα λέει ο συνήγορός του, θα σταθεί στο ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Ακυρώνει» την γραμμή του πιλότου η μάρτυρας που μίλησε μαζί του μετά το έγκλημα

Ο κ. Λυκουρέζος διευκρίνισε πως: «Ισχυρίζεται η υπεράσπιση ότι δεν πρόκειται για προμελετημένου εγκλήματος, ότι είναι απρομελέτητο. Η λέξη απρομελέτητο μαζί με τη λέξη “θόλωσε το μυαλό μου” που είπε ο ίδιος παραπέμπουν εμένα στο “βρασμό”. Ο “βρασμός ψυχικής ορμής” προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική, πολύ έντονη ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη και σύγχυση της συνειδήσεως και καταλύει την ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το ”προμελετημένο”, αυτό είναι ένα αίολο επιχείρημα. Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή με ψυχραιμία και μεθοδικότητα αυτού του ψευδούς οικοδομήματος. Ποια είναι η διάρκεια του “βρασμού”;»

Αναφορικά στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο γνωστός δικηγόρος έκανε την πρόβλεψή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να δώσω μια μονοσήμαντη απάντηση. Αυτό που αυτή την στιγμή μπορώ να προβλέψω, είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία, όλοι οι άξονες, δεν θα μπορέσουν να πείσουν ένα δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει με τρόπο επιεική».

Ο δολοφόνος είχε στήσει ολόκληρο σκηνικό μέσα στο σπίτι

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από το σαλόνι της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, από το σημείο δηλαδή που ξεκίνησαν όλα και που ο 32χρονος προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σκηνικό ότι δήθεν από εκεί πέρασαν οι ληστές, αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ. Στη φωτογραφία, όμως, αποτυπώνεται το έπιπλο – βιβλιοθήκη, στο οποίο οι ληστές δεν πείραξαν κανένα από τα αντικείμενα, σαν να μην τους ενδιέφερε να ψάξουν τα πάντα για να βρουν περισσότερα χρήματα ή κοσμήματα. Άλλωστε, όπως είχε γίνει γνωστό, πήραν από το σημείο μόνο το κουτί της «Μονόπολης», το οποίο θεωρητικά τους είχε υποδείξει ο ίδιος ο 32χρονος πιλότος χωρίς να πειράξουν τίποτα άλλο από τα αντικείμενα που ήταν στον χώρο. Είχε υποστηρίξει αρχικά στην ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε κρύψει το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ που άρπαξαν οι «ληστές» κατά την εισβολή τους στην μεζονέτα.

Η κάμερα ασφαλείας που έσπασε ο πιλότος

Πρόκειται για την ίδια κάμερα από την οποία είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης, αρκετή ώρα πριν από τη δολοφονία της 20άχρονης Καρολάιν.Παράλληλα από εκεί είχε τραβηχθεί και η τελευταία φωτογραφία από το κινητό της Καρολάιν. Συγκεκριμένα είχε αποθηκεύσει στο τηλέφωνό της τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να κάθεται στον καναπέ μαζί με το μωρό. Ήταν στιγμιότυπο από την κάμερα ασφαλείας και μέσα από τη συνδεδεμένη εφαρμογή είχε αποθηκεύσει τη φωτογραφία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA