ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/06/2021 18:40

AstraZeneca - Θεοδωρίδου: Σύσταση να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο

«Καμπανάκι» για τις μεταλλάξεις χτύπησε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ταυτόχρονα ανέφερε ότι σύσταση της Επιτροπής είναι όποιος έχει κάνει το AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη δόση με αυτό

AstraZeneca - Θεοδωρίδου: Σύσταση να γίνεται η δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο
Έφηβη κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού (πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Η σύσταση της Επιτροπής είναι να γίνεται και η δεύτερη δόση με AstraΖeneca, για όσους έκαναν την πρώτη με αυτό το σκεύσμα, είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, λέγοντας ότι «Σε 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ που συστήνεται ως πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της, υπάρχει σύσταση χορήγησης με αυτό το εμβόλιο στην δεύτερη δόση, αφού ο κίνδυνος είναι πραγματικά ελάχιστος». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις θρομβώσεων στην πρώτη δόση, συστήνεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο. «Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει, είπε προσθέτοντας ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Οι νεότεροι πρέπει να πειστούν και να εμβολιαστούν - Ισως χρειαστεί μια επιπλέον δόση για όλους

Ανοιχτή η πλατφόρμα για αλλαγή της δεύτερης δόσης

Από χθες Δευτέρα προστέθηκε στο emvolio.gov.gr το πεδίο στο οποίο μπορούν οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις να αλλάξουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, με κάποιο από τα Pfizer και Moderna. Οι ενδιαφερόμενοι, για τους οποίους συντρέχουν ιατρικοί λόγοι αλλαγής της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca μπορούν να συνδέονται με τους κωδικούς TAXIS και να αναρτούν τη γνωμάτευση γιατρού που δικαιολογεί την τροποποίηση αυτή στο εμβολιαστικό σχήμα.

Θυμίζουμε πως όσοι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης του AstraZeneca ηλικίας κάτω των 60 ετών, έλαβαν ενημερωτικό SMS για την απόφαση της επιτροπής και τη σύσταση, αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ASTRAZENECA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ