Μενού
  • Α-
  • Α+

Να εμβολιαστούν κάλεσε τους νέους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου στο Μέγαρο Μαξίμου.  Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «φτάνουμε στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε» και πρόσθεσε ότι «η πρόοδος στο μέτωπο της πανδημίας θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στον ρυθμό των εμβολιασμών».

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Πότε θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου - Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες

«Στην Ελλάδα αισίως έχουμε ξεπεράσει τα 7,5 εκ. εμβόλια που έχουν χορηγηθεί σε συμπολίτες μας. Από εδώ και πέρα το πρόβλημα, όσο θα μπαίνουμε στον Ιούλιο, δεν θα είναι η διαθεσιμότητα των εμβολίων, όσο η προθυμία των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν. Οι νεότερες ηλικίες που πρέπει να πειστούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι κάτι στο οποίο αποδίδω ιδιαίτερη σημασία και βέβαια να κλείσουμε κενά σε εμβολιασμούς πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί να την αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα».

Ίσως χρειαστεί επιπλέον δόση

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανόν να χρειαστεί μια επιπλέον δόση εμβολίου για όλο τον πληθυσμό. Από την πλευρά της, η κυρία Κυριακίδου σημείωσε ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη φάση της πανδημίας που έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, με τα εμβόλια που έχουμε, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός». Είπε επίσης ότι υπάρχει στενή παρακολούθηση για τις μεταλλάξεις και ειδικά τη μετάλλαξη Delta.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA