Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο», φέρεται να είπε ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο ιερέας φέρεται να υποστήριξε ότι η απόφαση για καθαίρεση ήταν «άδικη» ενώ αμέσως μετά την επίθεση συνελήφθη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι από τον ιερέα

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης. 

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος, δύο εκ των οποίων φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κάποιοι μητροπολίτες από τους 7, διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, αυτοί που είχαν και πιο σοβαρά εγκαύματα. Το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι και στο αυτί, είναι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA