Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μονή Πετράκη: Οι αναρτήσεις του ιερέα προμήνυαν την επίθεση - «Δεν είμαι καλά, πρέπει να νοσηλευτώ»

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος είχε απειλήσει από τον Απρίλιο – Οι αναρτήσεις του στο Facebook από τον Απρίλιο που προμήνυαν ότι κάποια στιγμή θα λάβει δράση

Μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη (Πηγή: Eurokinissi)
Μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη (Πηγή: Eurokinissi)

Προμελετημένη φαίνεται πως είχε ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος. την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο, όπως υποστήριξε μετά το δυσχερές συμβάν.

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη - Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος: Όταν είδα το μπουκάλι νόμιζα ότι θα ρίξει αγιασμό

Ο 37χρονος είχε κάνει αναρτήσεις στο Facebook από τον περασμένο Απρίλιο γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία».

Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου ο ιερομόναχος έγραφε:

Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι φοράμε παντελόνια, ας βγει η απόφαση τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους ήρθε όμως η ώρα να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζεται τι γίνεται στην εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του το πρωί της Πέμπτης, ο 37χρονος ιερομόναχος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα.

Ο Α. Θεοδωρόπουλος δήλωσε για τον ιερομόναχο ότι «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».Ο δικηγόρος υποστήριξε, δε, ότι διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια.Ο κ. Θεοδωρόπουλος αφού εξέφρασε την προσωπική του συγγνώμη για το περιστατικό πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ιερομόναχος παρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον που του είπε ότι το συγκεκριμένο δεν θα προκαλέσει βλάβη.«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μονή Πετράκη #ιερέας #Βιτριόλι

Best of Internet