Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πώς έγινε το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη που «έλουσε» με βιτριόλι 7 μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου μέσα στη Μονή Πετράκη περιέγραψε ο μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ο οποίος είπε ότι αρχικά ο ίδιος πίστεψε πως το μπουκάλι είχε... αγιασμό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο κ. Καλλίνικος είπε «ήταν κατηγορούμενος σε συνοδικό δικαστήριο και μόλις του ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, έβγαλε από μια τσάντα ένα γυάλινο μπουκάλι και άρχισε να κάνει εικόνες ημικυκλικές και να ρίχνει από δω κι απο κει».

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη - Δικηγόρος δράστη: Ο πελάτης μου δεν έχει σώας τας φρένας

«Ήταν μεγάλη η φιάλη και την κρατούσε με τα δύο χέρια» πρόσθεσε.Όπως είπε «νόμισα πως ήθελε να μας προσβάλλει, να μας ρίξει αγιασμό ότι δεν πήραμε απόφαση φωτισμένη». «Προσωπικά κατάλαβα ότι ήταν καυστικό από το τσούξιμο στα μάτια και όταν είδα το το ράσο του πατρός Σεβαστιανού να γίνεται κόκκινο».

Είχε δύο δίλιτρα 

«Θα σκοτώσω τον μητροπολίτη Βεροίας» φώναζε ο αρχιμανδρίτης όταν τον συνέλαβαν, σύμφωνα με τον πατέρα Σεβαστιανό που ήταν παρών και τλωρα νοσηλευευται. 

«Είχα πει στον αστυνομικό να τον έχει από κοντά γιατί τον φοβόμασταν και στην πρώτη δίκη είχε επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά» λέει ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ύστερα από την επίθεση με βιτριόλι σε ιερείς στη Μονή Πετράκη.

Παράλληλα, ο κ. Σεβαστιανός αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του, είπε ότι έλαβε τις πρώτες βοήθειες, θα παραμείνει στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης στο χέρι του. «Είχε μαζί του δύο δίλιτρα μπουκάλια. Αρχισε να το πετάει πάνω μας, ήθελε να προκαλέσει κακό. Φώναζε στον Ζακύνθου "δεν θα προλάβεις να γυρίσεις πίσω". Πετούσε το καυστικό υγρό αδιακρίτως. Ολα άρχισαν όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου» είπε μιλώντας στο Open TV ο γραμματέας συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Το παρελθόν του ιερέα 

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι φέρεται να άνηκε στη Μητρόπολη Βέροιας λίγο πριν αποσχηματιστεί για σοβαρά παραπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Κατά το παρελθόν είχε υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του. Ο δράστης, σύμφωνα με το voria.gr, κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ οι άνθρωποι πλησίον του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα δηλώνουν συγκλονισμένοι από την επίθεση.

Τον Ιούνιο του 2018 ο κληρικός, 34 ετών τότε, σύμφωνα και πάλι με το voria.gr πιάστηκε στο Πλατύ Ημαθίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερωμένος είχε πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαϊνης. Η σύλληψη του έγινε, ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του είχε απαγγελθεί κατηγορίες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA