Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Kρήτης Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποιείται με θέμα τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται οτι χθες Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ανακοίνωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα, θα αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη στην αρχή του Αυγούστου και το 90% έως το τέλος του Αυγούστου. Σύμφωνα με το ECDC η παραλλαγή Δέλτα είναι 40% έως 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Αλφα («βρετανική») και φαίνεται να ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

https://www.youtube.com/watch?v=OBkqwPdhRpE

Στη συγκεκριμένη μετάλλαξη αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Τετάρτης και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Εξήγησε ότι οι λοιμώξεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο μη εμβολιασμένους και κυρίως νέους που έχουν έντονες κοινωνικές δραστηριότητες. Τόνισε ότι σύμφωνα με τις μελέτες η καλύτερη αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει, τόνισε, να επισπεύσουμε το ραντεβού μας με το εμβόλιο και να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.  

Καμπανάκι Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους 

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ είχε και ένα ηχηρό καμπανάκι στους πολίτες που συνειδητά δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ως αυτή τη στιγμή και δεν σχεδιάζουν να το κάνουν άμεσα, με το βλέμμα στον επόμενο χειμώνα, καθώς, ως τότε, η κεντρική εκτίμηση είναι ότι στην Ευρώπη θα έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη ή αλλιώς η μετάλλαξη Δέλτα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για την έλευση του τέταρτου κύματος. Εξ ου και δεν δίστασε να χτυπήσει καμπάνα στους ανεμβολίαστους πολίτες, τους οποίους και θα επηρεάσει περισσότερο από όλους το επερχόμενο τέταρτο κύμα με κυρίαρχο το άκρως μεταδοτικό ινδικό στέλεχος. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ποσοστό 50-55% εμβολιαστικής κάλυψης που θα φτάσουμε με σχετική άνεση τους επόμενους μήνες δεν είναι αρκετό. «Θα πρέπει όλοι μαζί να καταβάλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, να πείσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμα καχύποπτοι, ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα, πρέπει να εμβολιαστούν, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους αλλά και το κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA