Μενού
  • Α-
  • Α+

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης (23/6). Στον ιερέα ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπουμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο ιερέας οδηγήθηκε στην εισαγγελική αρχή λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, φορώντας μάσκα αλλά χωρίς ράσα. Πλέον βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ιερέας είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο, όπου εξετάστηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ανδρέα Θεωδορόπουλο, ο 37χρονος είναι ψυχικά ασθενής και βρίσκεται υπό βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις Αρχές, ο 37χρονος επιτέθηκε με βιτριόλι όταν άκουσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η καθαίρεσή του, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας επιχείρησε να διαφύγει και όταν φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη επιχείρησε να τον σταματήσει δέχτηκε και εκείνος επίθεση με το καυστικό υγρό. Ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Δικηγόρος δράστη: Ο πελάτης μου δεν έχει σώας τας φρένας

Ο δικηγόρος του ιερέα, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν. «Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου. Ο κ. Προβατάς, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ιερέα, περιέγραψε τα όσα έζησε: «Εγώ ήμουν ακριβώς από πίσω του αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι τους πετάει νερά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσαν τρεις σταγόνες στο πρόσωπό μου και άρχισα να καίγομαι... ασήμαντες σταγόνες... τότε έφυγα τροχάδην. Έχω εξαφανιστεί, έχω κατέβει κάτω στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου. Μετά ήρθε η Αστυνομία και τον συνέλαβαν» είπε για το επεισόδιο.

Ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, είχε προμηθευτεί τα μπουκάλια με το βιτριόλι από το ίντερνετ. Ο δράστης της επίθεσης, φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το χτύπημα και είχε κοπιάρει ουσιαστικά τον τρόπο δράσης της Έφης Κακαράντζουλα, της 35χρονης που πριν ένα χρόνο έστησε καρτέρι και επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Καλλιθέα. Εβαλε τα μπουκάλια σε έναν σάκο, κατέβηκε στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στις 6 χθες το απόγευμα, στο συνοδικό δικαστήριο όπου εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η δική του υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA