Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μετάλλαξη Δέλτα το κορονοϊού προκαλεί τεράστια ανησυχία στους επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη καθώς παρουσιάζεται πολύ πιο επιθετική από τις προηγούμενες. 

Διαβάστε ακόμη: Σύγκρουση στη Σύνοδο Κορυφής για τη μετάλλαξη Δέλτα: «Φρένο» στις άγριες διαθέσεις Γερμανίας και Γαλλίας

Και σε αυτή τη μετάλλαξη το όπλο δείχνει να είναι ο εμβολιασμός με τους επιστήμονες να αναζητούν στοιχεία και τα χαρακτηριστικά όλων όσοι έχουν νοσήσει. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης: «Αυτό που πρέπει να μάθουμε, αν αυτοί που νοσούν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Και αν έχουν με ποια δόση».

Μιλώντας στο Open ο καθηγητής αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν και στις έρευνες σε Σκοτία και Καναδά, που δείχνει πως οι μη εμβολιασμένοι είναι εκτεθειμένη στη νέα μετάλλαξη. «Αυτό που πρέπει να μας μείνει είναι πως η μετάλλαξη θα πάει εκεί που είναι πιο εύκολο. Οι μη εμβολιασμένοι» σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Λουκίδης αναφέρθηκε και στα στοιχεία μίας νέας δημοσίευσης, σύμφωνα με την οποία ενδεχομένως να υπάρξουν ομάδες ασθενών που να χρειαστούν και τρίτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό. Όπως είπε πρόκειται για ομάδες ανθρώπων που «έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν χαμηλή άμυνα. Όπως είναι για παράδειγμα οι άνω των 80 ετών ή εκείνοι που παίρνουν φάρμακα που έχουν ρίξει την άμυνά τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA