Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έναν από τους προαυλισμούς του στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού απαθανατίστηκε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, στη μεζονέτα όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Πώς δικαιολόγησε ο πιλότος την αφαίρεση της κάρτας της κάμερας

Το στιγμιότυπο μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Αναγνωστόπουλος πίσω από τα συρματοπλέγματα, να στέκεται όρθιος κάτω από το υπόστεγο, δίπλα σε ένα τραπέζι. Φοράει ένα μπλε σορτσάκι και μια γκρι μπλούζα. Έχει βάλει τα χέρια του στη μέση και συζητάει με έναν άλλον κρατούμενο που κάθεται απέναντί του σε ένα παγκάκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στην αρχή ήταν ο Αναγνωστόπουλος ήταν σιωπηλός, τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να μιλάει, περισσότερο με τον συγκρατούμενο του πρώην σωφρονιστικό που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. «Είναι σαν να βρίσκεται σπίτι του» ήταν η φράση που μεταφέρθηκε στο STAR από άνθρωπο της φυλακής για τον 33χρονο. Την Πέμπτη, ο πιλότος πέρασε από ψυχιατρική εξέταση, θα ακολουθήσουν και άλλες εξετάσεις από γιατρούς ενώ έχει ζητήσει και κάποια βιβλία.

Με ποιος βρίσκεται στο κελί 

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, βρίσκεται σε κελί της 6ης πτέρυγας με άλλους τρεις κρατούμενους. Ο ένας είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτίει ποινή για ναρκωτικά, ο δεύτερος έχει φυλακιστεί για λαθρεμπόριο και ο τρίτος επίσης για ναρκωτικά.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα θεωρείται προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα. Μάλιστα, το κελί του Αναγνωστόπουλου είναι κοντά σε αυτό όπου κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Η δήλωση 

Μιλώντας μέσα από τη φυλακή ο πιλότος έκανε δήλωση μεταμέλειας τονίζοντας ότι «θρηνώ για ό,τι έχει συμβεί». «Θρηνώ για ό,τι έχει συμβεί. Κατέστρεψα την οικογένειά μου και έχασα τα πάντα. Αναμένω την εξέλιξη της διαδικασίας για τη μικρή. Το μόνο που επιθυμώ πραγματικά είναι να γίνει το καλύτερο για το παιδί μου. Λυπάμαι και η συγγνώμη μου είναι πραγματική» είπε στο STAR. 

Ωστόσο, οι δηλώσεις που έκανε, αλλά και τα αιτήματά του τόσο στην διευθύντρια των φυλακών, όσο και στους αστυνομικούς, όσο κρατείτο στη ΓΑΔΑ, μόνο αλλαγή ρότας δεν έδειχναν. Ο πιλότος, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν ότι τον ενδιέφερε να μάθει πόση φυλακή θα κάνει για να... εκπονήσει πλάνο για το πώς θα μεγαλώσει το παιδί του. Ιδια στάση, φέρεται να κράτησε και στην συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, κυρία Μαίρη Στέφη, σε μια τυπική διαδικασία για όλους τους κρατούμενους. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να ζήτησε να κάνει μεροκάματα στη φυλακή για να περνά ο χρόνος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA