Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στην Πάρο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται και τις φλόγες να φτάνουν κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις από Αθήνα, Σάμο και Νάξο. 

Διαβάστε ακόμη: Πάρος: Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κώστος

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά της Πάρου που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (27/6) στην ευρύτερη περιοχή Κώστου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, υδροφόρες και δύο αεροπλάνα με συνεχείς ρίψεις νερού, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα και να πλησιάζουν σε σημείο όπου βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες. 

https://www.youtube.com/watch?v=cIknuu2bqoU

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζ. τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

https://www.youtube.com/watch?v=TVBxCthUHg0

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαιος, ανέφερε ότι η φωτιά κατευθύνεται στα χωριά Πρόδρομο και Λεύκες και δεν απειλούνται σπίτια. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα, λόγω και με της μεγάλης κινητοποίησης, να κατασβεστεί γρήγορα γιατί -όπως είπε- αν πέσει η νύχτα θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα.

Οπως μεταδίδει ο Παριανός Τύπος, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και κατευθύνθηκε προς Λεύκες. Κάτοικοι γειτονικών νησιών έχουν διαμαρτυρηθεί για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το OPEN. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fparianostypos.gr%2Fvideos%2F883027939227404%2F&show_text=false&width=560&t=0https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1409154004081315840?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA