Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότερα από 3.600 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων βρέθηκαν στα κομπιούτερ πέντε ατόμων που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «UNCOVER II», με την έρευνα για ταυτοποίηση των εμπλεκομένων να διαρκεί μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Ξυλοδαρμός στη Μύκονο: «Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ. - Γλίτωσε από θαύμα ο σωματοφύλακας του Νταν Μπιλζέριαν

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα (σ.σ. οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία), ενώ σε βάρος ενός ακόμη ατόμου θα ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία για πορνογραφία ανηλίκων. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε ψηφιακή ανάλυση των ανευρεθέντων ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, φτάνοντας στους πέντε χρήστες οι οποίοι διαμοίραζαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας και στο εξωτερικό. 

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν χρήστες με μεγάλη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά, τουλάχιστον 3.629 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας χρήση συνολικά τουλάχιστον 247 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους. 

Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικους

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου, αφού διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 σκληροί δίσκοι. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια των πέντε συλληφθέντων, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον έκτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Οι πέντε συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του έκτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA