Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύσταση να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι έφηβοι από 16 έως 17 ετών, αλλά και τα παιδιά από 12 έως 17 ετών με υποκείμενα νοσήματα προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη, 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας του εμβολίου στα παιδιά. Πρόκειται, ουσιαστικά, για σύσταση προς τους γονείς ότι με βάση τα δεδομένα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το «πράσινο φως», η πλατφόρμα για να προγραμματίζονται τα ραντεβού για τα παιδιά θα ανοίξει άμεσα.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στις 28 Ιουνίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προανήγγειλε τον εμβολιασμό των εφήβων στη χώρα μας. «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Οι πληθυσμιακές ομάδες

  • Υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό δομών υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων
  • Νέοι τρόφιμοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Φαντάροι που κατατάσσονται για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους
  • Αθλήτριες/ αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA