Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook προειδοποιεί ότι αυτή την Πέμπτη έρχεται μεγάλος καύσωνας και θα κρατήσει μέχρι την παρασκευή. Ακόμα αναφέρει ότι η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη:  Καιρός: Καύσωνας διαρκείας από τις 30 Ιουνίου - Η εξήγηση από τους επιστήμονες

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «εδώ και αρκετές ημέρες, ένας νέος και πιο ισχυρός καύσωνας θα μας επηρεάσει από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40°C. Όμως η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα».

Στη συνέχεια προσθέτει πως «θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C. Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου

ΕΡΧΕΤΑΙ 3-ΗΜΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΤΗ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

Όπως σας είχα έγκαιρα ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, ένας νέος και πιο ισχυρός καύσωνας θα μας επηρεάσει από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40°C. Όμως η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ

Στη φωτογραφία που σας έχω επισυνάψει, μπορεί εύκολα να καταστεί σαφές ότι η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Όμως θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C.

Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Τα τμήματα που την Πέμπτη θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα είναι τα ακόλουθα :

- Θεσσαλία

- Κεντρική και Ανατολική Στερεά

- Αττική και Εύβοια

- Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος

- Νότια Κρήτη

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και για την Αττική. Ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας αργά το μεσημέρι θα ξεπεράσει πολύ εύκολα τους 40°C και τοπικά θα φτάσει και τους 41-42°C.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Το Σάββατο θα μας "αποχαιρετήσουν" οι πολύ θερμές αέριες μάζες που για 11 ολόκληρες ημέρες θα μας έχουν ταλαιπωρήσει και η ατμόσφαιρα σταδιακά θα δροσίσει. Αν θυμάστε καλά, πριν από μέρες, σας είχα πει ότι έρχεται καύσωνας διαρκείας και που δεν θα τελείωνε την προηγούμενη Κυριακή (όπως όλοι έλεγαν) αλλά θα έπαιρνε παράταση έως και τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. Δυστυχώς, αλλά επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο τα λεγόμενα μου. Καλή υπομονή και σε όλες και όλους και προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA