Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο κύμα καύσωνα «χτυπά» από σήμερα τη χώρα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι, ακόμα και πάνω από τους 40 βαθμούς και τον καιρό να είναι ιδιαίτερα ζεστός τουλάχιστον μέχρι και την επόμενο Παρασκευή. Το νέο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη όταν και θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: «Αυτή την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε» - Προειδοποίηση Καλλιάνου για μεγάλο καύσωνα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, σήμερα η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Θα φτάσει τους 43 την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η μέγιστη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Μακεδονίας και της Θράκης τους 39 με 41, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη η ΕΜΥ, η θερμοκρασία άνοδο θα σημειώσει  τις επόμενες ημέρες σταδιακά σε όλη χώρα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. 

1. Σήμερα Τετάρτη (30-06-2021), οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Πέμπτη (01-07-2021), οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

3. Την Παρασκευή (02-07-2021) η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο (03-07-2021).

4. Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (01-07-2021) και την Παρασκευή (02-07-2021) και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA