Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μοριακό ή rapid test (κατά τις τελευταίες 48 ώρες) θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι ανεμβολίαστοι πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν από τις 15 Ιουλίου και μετά έναν μεικτό εσωτερικό χώρο σε επιχείρηση εστίασης, όπως για παράδειγμα οι καφετέριες.

Διαβάστε επίσης: Προνόμια εμβολιασμένων: Ολα όσα θα ισχύσουν - Οι πρώτες αντιδράσεις

Όπως ανέλυσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς για όσους θέλουν να επισκεφθούν κάποιο μικτό χώρο στην εστίαση: «θα μπαίνουν αυτοί που έχουν αρνητικό τεστ. Το rapid test γίνεται σε διαγνωστικό κέντρο και καταχωρείται επίσημα από αυτό. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε εκδίδεται και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο φέρει QR κωδικό. Απλώς θα πρέπει να υφίσταται την ταλαιπωρία, όταν θέλουν να ξαναβγούν, να πρέπει να ξανακάνουν τεστ».

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια rapid test μπορεί να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες (29/6) κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το κόστος του είναι στα 20 ευρώ, οπότε οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν το συγκεκριμένο ποσό κάθε φορά που θα επιλέγουν επίσκεψη σε εσωτερικό χώρο κάποιους εστιατορίου ή καφετέριας.

Το ίδιο δεν ισχύει βέβαια για τους εμβολιασμένους καθώς έχουν η ελεύθερη είσοδός τους είναι ανάμεσα στα προνόμια, που τους έχουν δοθεί. «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Γεωργαντά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA