Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ελειού Πρόνων στην Κεφαλονιά και πλέον οι δυνάμεις ενισχύονται καθώς το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει.

Αρχικά, στη μάχη ρίχτηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 4 αεροσκάφη (2 PZL, 2 AIR TRACTOR), ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή από όμορες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πλέον επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 7 αεροσκάφη (2CL,1AIR TRACTOR,4PZL) καθώς και 2 ελικόπτερα.

Στο μέτωπο επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος Δυτικής Ελλάδας, ενώ ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πάτρα και Κυλλήνη άλλοι 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1411283954280325120?ref_src=twsrc^tfw

Εκκένωση οικισμού στο Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη

Λόγω της επικίνδυνης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Κεφαλονιά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι και στην Αγία Ειρήνη. Οπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA