Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους ανθρώπους της εστίασης για το μέτρο των μεικτών χώρων, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου, καλούνται να αποφασίσουν αν θα μετατρέψουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους σε χώρους μόνο εμβολιασμένων ή όχι.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Δέλτα: Η αύξηση στα κρούσματα φέρνει νέα μέτρα – Σκέψεις για είσοδο σε μεικτά μαγαζιά μόνο με τεστ PCR

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου οι επαγγελματίες της εστίασης καλούνται να αποφασίσουν ουσιαστικά αν θα... ρίχνουν πόρτα στους πελάτες τους και τίθεται το δίλημμα ασφάλεια ή γεμάτα μαγαζιά.

Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσουν αν θα επιτρέπουν στους εσωτερικούς χώρους την είσοδο σε:

αμιγείς χώροι

  • εμβολιασμένους 14 μέρες από τη 2η δόση
  • όσοι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο
  • είσοδος σε όσους έχουν rapid ή μοριακό τεστ 48 ωρών

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων καλούνται να δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργούν και θα πρέπει να τοποθετήσουν και ειδική σήμανση στην είσοδο.

Πότε τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα

Γύρω στις 10 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τους επιχειρηματίες της εστίασης μέσω της οποίας θα ελέγχουν από τις 15 Ιουλίου τους πελάτες εάν θα είναι εμβολιασμένοι ή μη, όπως γνωστοποίησε ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση πώς θα μπαίνουν από τις 15 Ιουλίου οι πολίτες στα καταστήματα εστίασης και πώς θα γνωρίζει ο επιχειρηματίας ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί και κάποιος άλλος πελάτης δεν έχει εμβολιαστεί απάντησε τα εξής: «Οι πολίτες έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν έχουν εμβολιαστεί ή το πιστοποιητικό του αρνητικού PCR ή rapid test το οποίο είναι στο κινητό του τηλέφωνο ή μπορεί κανείς να το έχει και σε τρόπο έγχαρτο».

«Με τον τρόπο αυτό, έχει ο πολίτης το πιστοποιητικό το οποίο δείχνει ότι είτε έχει εμβολιαστεί είτε ότι έχει κάνει αρνητικό τεστ. Μιλάμε για PCR test ή για rapid test όχι για self test. Γιατί αυτά τα οποία καταγράφονται επίσημα είναι τα rapid test και τα PCR test. Εν συνεχεία αυτός ο οποίος θα έχει τη σχετική διαδικασία ελέγχου θα έχει κατεβάσει μια εφαρμογή από το gov.gr η οποία εφαρμογή θα κάνει το εξής: θα ανάβει πράσινο όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί και θα σου λέει: ότι πράγματι έχεις ένα έγκυρο πιστοποιητικό. Στην πραγματικότητα δηλαδή θα κοιτάζει το πιστοποιητικό και θα μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αντίστοιχα ένα έγκυρο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή αυτή «θα είναι έτοιμη γύρω στις 10 Ιουλίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA