ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2021 16:00

Εμβόλιο: Πρώτα σε εμβολιασμούς τα νησιά του Ιονίου - Τελευταία η Στερεά Ελλάδα

Πρώτοι σε εμβολιασμούς είναι οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίαστηκαν στη σύσκεψη υπό τον Μηστοτάκη

Εμβόλιο: Πρώτα σε εμβολιασμούς τα νησιά του Ιονίου - Τελευταία η Στερεά Ελλάδα
Εμβολιασμός νέου άνδρα (Πηγή: Unsplash)
Ανάγνωση:

Στην πρώτη θέση των εμβολιασμών βρίσκονται οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου και προς το παρόν στην τελευταία η Στερέα Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων «προηγείται» (ποσοστιαία) στην άτυπη κούρσα και των πλήρως εμβολιασμένων, αλλά και αυτών που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην περιφέρεια Ιονίων νήσων έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 55% των κατοίκων, ενώ έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 47%. Η ίδια περιφέρεια προηγείται και στα κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 57%.

Δεύτερη σχετική λίστα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εκεί, το 52% των κατοίκων έχει κάνει τη μια – τουλάχιστον – δόση και το 44% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Ακολουθεί η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα ποσοστά 45% και 39% και τέταρτη, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική με 51% και 38% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά είναι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα: Εδώ έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση μόνο το 39% ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 31%.

Ακολουθούν οι περιφέρειες Πελοποννήσου (41% και 32%), Δυτικής Ελλάδας (40% και 32%), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (39% και 32%) και Βορείου Αιγαίου (39% και 32%). Σε ό,τι αφορά στα προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμών, μετά την περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προηγείται με 57% ακολουθούν η Αττική με 56% και η Νοτίου Αιγαίου με 53%.

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα για Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

«Αναζωπύρωση» του κορονοιού σε Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο και ειδικά σε νέες ηλικίες διαπιστώνει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο και μάλιστα στις νεότερες ηλικίες.

Μητσοτάκης σε ΚΕΔΕ: «Είμαστε πάνω από τα 6.000 ενεργά κρούσματα»

Να βοηθήσει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε και οι πλεον δύσπιστοι πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, προσθέτοντας πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα πάλι. «Θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν. Θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας και σε ζητήματα ελέγχων, ειδικά σε καταστήματα στα οποία είναι πιο “επιρρεπή” -για να το πω έτσι ευγενικά- σε μία διασκέδαση, η οποία είναι συνυφασμένη με την πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ