Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα νότια προάστια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις σε 4 μέρες, δηλαδή από το Σάββατο, 3 Ιουλίου, έως και την Τρίτη, 6 Ιουλίου, καταγράφηκαν συνολικά 616 κρούσματα στον νότιο τομέα Αττικής

Διαβάστε ακόμη: Χαρδαλιάς: Από 8 Ιουλίου τέλος οι όρθιοι σε εστίαση, μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Τα κρούσματα αυτά, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχουν εντοπιστεί σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον ιό. Γι' αυτό και ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εκτάκτως ότι δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι στους χώρους εστίασης, στα νυχτερινά κέντρα και στα beach bar από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου. 

Τα πάρτι στην παραλιακή εκτόξευσαν τα κρούσματα

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες σε beach bar στην παραλιακή γίνονταν πάρτι, όπου δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Νέοι χόρευαν ο ένας δίπλα στον άλλο και δεν φορούσε κανείς μάσκες, παρά τον συνωστισμό στα μαγαζιά και παρά τη μετάλλαξη Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική. 

Θαμώνες που διασκέδασαν σε γνωστό beach bar στον Αλιμο φαίνεται πως κόλλησαν κορονοϊό και μάλιστα κατέκλυσαν τα social media με μηνύματα ότι νοσούν από τον ιό. Μάλιστα, εξαιτίας της κοσμοσυρροής στα beach bar προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου μιλούσαν για απουσία στοιχειωδών μέτρων και εξέφραζαν τον θυμό τους για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης. 

Σε σχόλια, μάλιστα, στη Google αλλά και στα social media, διαπιστώνεται ότι πολλά είναι τα κρούσματα που προέρχονται από την αμέλεια ως προς την τήρηση αποστάσεων στο συγκεκριμένο beach bar της παραλιακής. 

Δήμαρχος Αλίμου στο Reader.gr: Το πάρτι με μαθητές σε beach bar εκτόξευσε τα κρούσματα

Οπως καταγγέλλει στο Reader.gr ο δήμαρχος Ελληνικού, Ανδρέας Κονδύλης, το περασμένο Σάββατο έγινε σε γνωστό beach bar του Αλίμου πάρτι με μαθητές Λυκείων. «Εγινε ο κακός χαμός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλίμου για να προσθέσει: «Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, αγκαλιά όλοι μαζί και χόρευαν. Διασκέδαζαν χωρίς μέτρα και τώρα έχουμε περίπου 100 άτομα που έχουν κολλήσει κορονοϊό. Προσπαθούσαμε με τις ελάχιστες δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας να επιβάλλουμε τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά και η Αστυνομία να ήταν πώς θα καταφέρεις να κουμαντάρεις 500 και 1.000 άτομα που έχουν σηκωθεί και χορεύουν». 

Ο δήμαρχος του Αλίμου, μάλιστα, ζητεί και από τις επιχειρήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσέχουν εάν οι πελάτες τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. «Εδώ πρέπει και τα μαγαζιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι η ώρα ακόμα να χορέψουμε αγκαλιά. Θα το πληρώσουμε ακριβά διαφορετικά. Ήδη τα παιδιά που ήταν και εκεί θα ταλαιπωρηθούν τώρα, μπορεί και να χάσουν τις διακοπές τους». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA