Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος οι όρθιοι σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα και beach bar ανακοίνωσε από τις 8 Ιουλίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Reader.gr. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, θα μπαίνει «λουκέτο» στα νυχτερινά μαγαζιά, μόλις εντοπιστεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. 

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι θέμα χρόνου να καταστεί κυρίαρχη στην Ελλάδα. Υπενθύμισε δε ότι είναι κατά 100% πιο μεταδοτική. Οπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς τα κλαμπ και τα μπαρ είναι οι πιο συνήθεις χώροι μετάδοσης, υπενθυμίζοντας πως σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες συρροές σε beach bar. Γι' αυτό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε από τους νέους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

40% των νέων ανεμβολίαστοι - Στα 27 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Τα τελευταία 24ωρα καταγράφησαν αυξημένα κρούσματα σε χώρους διασκέδασης, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Μάλιστα, επεσήμανε ότι το 40% των νέων παραμένει ανεμβολίαστο. «Στα 27 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας και είναι θέμα χρόνου να καταστεί κυρίαρχη στην Ελλάδα. Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι το 99% όσων πεθαίνουν από κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι και έστειλε το μήνυμα: «Εμβολιαστείτε άμεσα. Προστατέψτε τους γονείς σας. Κάντε άμεσα τεστ», το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Κορονοϊός: Το πάρτι στην Παραλιακή που γέμισε με κρούσματα

Καθώς τα μέτρα για για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν αρθεί, τα πάρτι έχουν έρθει ξανά στην ζωή μας, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική και κυρίως νησιωτική Ελλάδα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως μερικά μαγαζιά πιστεύουν πως βρισκόμαστε σε εποχή προ κορονοϊού και δεν αντιλαμβάνονται το επικείμενο τέταρτο κύμα και την μετάλλαξη Δέλτα που καραδοκεί. Θαμώνες που διασκέδασαν σε συγκεκριμένο πάρτι γνωστού beach bar της παραλιακής στον Άλιμο φαίνεται πως κόλλησαν κορονοϊό και αντιδρούν. 

Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που η αγωνία για την υπερμετάδοση του ιού φάνηκε ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.

Σε σχόλια, μάλιστα, στην Google, αλλά και στα social media, διαπιστώνεται ότι πολλά είναι τα κρούσματα που προέρχονται από την αμέλεια, ως προς την τήρηση αποστάσεων, στο νυχτερινό κέντρο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA