Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Δεν θα προλάβουμε να αναστρέψουμε το 4ο κύμα με επιπλέον μέτρα

«Για τους εμβολιασμένους το τέταρτο κύμα κατά πάσα πιθανότητα, οι άνω των 55 που δεν έχουν εμβολιαστεί θα ταλαιπωρηθούν άσχημα» είπε

Κόσμος με μάσκες στην Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)
Κόσμος με μάσκες στην Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού έπρεπε να το είχαν κάνει... χθες και πως οι άνω των 55 που δεν έχουν εμβολιαστεί και κολλήσουν θα ταλαιπωρηθούν άσχημα. Μιλώντας στο Open TV, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε όσον αφορά στα μέτρα πως «τα πράγματα έχουν παρερμηνευτεί. Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, έχω την αίσθηση ότι δεν φοράει κανείς. Έχουμε μαζικές συναθροίσεις. Αν σε μια μία δραστηριότητα δεν τηρούνται τα μέτρα, αυτό επηρεάζει το σύνολο της διασποράς».

Παράλληλα, σημείωσε πως «για τους εμβολιασμένους το τέταρτο κύμα κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα σημάνει τίποτα. Για τους ανεμβολίαστους, το επόμενο κύμα, θα τους αφορά κατά κύριο λόγο. Οι νεότεροι θα αποκτήσουν ανοσία με τη νόσηση, οι δε 500.000 -600.000 συνανθρώπων μας που είναι άνω των 55 ετών και δεν έχουν σπεύσει ακόμα να εμβολιαστούν θα ταλαιπωρηθούν». «Θα περάσουμε μια φάση που θα είναι σχετικά δύσκολη. Οι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό περίπου 50%, σχεδόν πλήρως. Με λίγη καλή προσπάθεια νομίζω ότι στα τέλη Αυγούστου θα τα καταφέρουμε να είμαστε πάνω από το 70%», πρόσθεσε.

Τι είπε για όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί

Αναφερόμενος στην πρόσκληση της Πολιτείας προς τον ιατρικό κόσμο για να συνδράμει στην εμβολιαστική προσπάθεια του πληθυσμού που έχει αδυναμία μετακίνησης ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως «από εχθές έχει απευθυνθεί πρόσκληση προς όλους τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, όσοι επιθυμούν να εκτελέσουν εμβολιασμούς σε ανθρώπους που βρίσκονται στο σπίτι με το εμβόλιο της Johnson& Johnson».

«Ελπίζω να ανταποκριθούν. Είναι πολύ σημαντικό στο να συμβάλλουμε όλοι στο να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Η προσωπική επαφή με τον ιατρό θα συμβάλει στο να καμφθούν οι όποιες ενστάσεις, αμφιβολίες που μπορεί να έχει κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη. Η πλειονότητα των συναδέλφων και οι επίσημοι φορείς ο οποίος να μη συστήνει ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό των συνανθρώπων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για να μην πεταχτούν δόσεις υπάρχει δυνατότητα να γίνονται εμβολιασμοί και στο ιατρείο. Ο ενδιαφερόμενος κλείνει το ραντεβού απευθείας με τον ιατρό. Θα υπάρξει ανάρτηση με τους συμβαλλόμενους ιατρούς ή θα υπάρχει ενημέρωση μέσω των ΚΕΠ», συμπλήρωσε. Τέλος, σχολιάζοντας την παρότρυνση ορισμένων ιατρών προς τους πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο και τι μέτρα θα λάβει ο ιατρικός κόσμος για αυτό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έδωσε χρησιμοποίησε το παράδειγμα της εκκλησίας που παρέπεμψε ορισμένα μέλη της προς απολογία αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η ιατρική συμβουλή δίνεται ένας προς έναν, η από άμβωνος αφορά πολλούς ανθρώπους».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #μετάλλαξη Δέλτα #εμβολιασμός

Best of Internet