Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο αρχείο μπαίνει η αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του Λάμπρου Σοφουλάκη με διάταξη της εισαγγελέως πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή. Στην αναφορά, ο Ιωάννης Αγγελής κατηγορούσε τον Σοφουλάκη ότι παραποίησε στοιχεία για να τον «στοχοποιήσει» για την υπόθεση Novartis.

Διαβάστε ακόμη: Υπόθεση Novartis: Να βγουν οι «κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες προτείνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τι είχε συμβεί; 

Υπενθυμίζεται, ότι αφορμή για την αναφορά του Ιωάννη Αγγελή αποτέλεσε το πόρισμα Σοφουλάκη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας στον Άρειο Πάγο η οποία αφορούσε τις δικονομικές ενέργειες στην υπόθεση Novartis. Ο κ. Σοφουλάκης είχε καταλήξει πως ο κ. Αγγελής είχε τελέσει τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης καθήκοντος, ενώ υποστήριζε ότι ο τότε εποπτεύων της εισαγγελίας διαφθοράς εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών πρός ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών. Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε εναντίον του κατηγορώντας τον ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς Διαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Μάλιστα, έκανε λόγο για παραποίηση στοιχείων στο πόρισμα Σοφουλάκη, που στόχο είχαν να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Τελικά, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς η εισαγγελική λειτουργός μετά την έρευνα που διενήργησε, έκρινε ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία από τις αξιόποινες πράξεις, που του καταλογίζει ο κ. Αγγελής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA