Μενού
  • Α-
  • Α+

Λουκέτο σε κατασκήνωση στα Χανιά, η οποία πιθανόν θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και θα δέχεται παιδιά μόνο με rapid test. Στην κατασκήνωση εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το zarpanews.gr, περισσότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά καθώς και σε εργαζομένους. Υπάρχει δε ο φόβος, τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. 

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Διαβάστε ακόμη: Μαγνησία: Ένας γάμος κι ένα... μνημόσυνο σκόρπισαν τον κορονοϊό

Καταγγελίες από τους γονείς ότι οι υπευθυνοι ήξεραν και το έκρυβαν

Γονείς, σύμφωνα με το zarpanews.gr, καταγγέλουν τους χειρισμούς της κατασκήνωσης. Όπως λένε, οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρεται να γνώριζαν για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα, παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις πληροφορίες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.

Μητέρα καταγγέλλει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA